dinsdag 17 juni 2008

Ding 21 Aquabrowser en My Discoveries

Heb via de OB Amsterdam dus een account bij My Discoveries gemaakt. wist eerst niet echt goed hoe dat werkte en welk voordeel ik ervan zou kunnen hebben. Het eerste probleem heb ik dus opgelost, het laatste weet ik nog niet. Ik kan dit waarschijnlijk beschouwen als mijn persoonlijke "wenslijst". Ik zou hem ook openbaar kunnen maken dan kan iedereen daar dus in kijken, maar hoe kom ik dan in de lijsten van anderen? En wat is dan mijn voordeel? Lijstjes maken kan ik ook zo wel, gewoon op een velletje papier of ergens op mijn computer. Het zou mooi zijn, wanneer ik via mijn tags op andere boeken kom. Werkt het zo? Ik kan het niet vinden.

Heb ook de podcast over de bibliotheek Amsterdam beluisterd, maar wat daarna kwam was zeker zo interessant. Kijk maar eens op de pagina van Creative Crowds.

Zo en dan heb ik nog iets te delen met vrouwen:TC Tubantia had afgelopen weekend in het "media" katern een artikel over Sociaal shoppen op Internet. Ha, dacht ik, een web 2.0 toepassing, die we nog niet hadden behandeld, dus hierbij de link en doe je ding dames: Fashionchick

2 opmerkingen:

diriwout zei

Voordeel van MyDiscoveries kan zijn dat je online beschrijvingen of trefwoorden plaatst bij de boeken die je bv. nog wilt lezen of gelezen hebt.
Dit mag je voor jezelf houden maar kun je ook met andere gebruikers delen. De boeken krijgen zo allerlei extra trefwoorden en beschrijvingen, hoeft de bieb niets voor te doen. Door het lezen van aanbevelingen van anderen wordt jezelf wellicht weer geprikkeld om het boek te gaan lezen.

Creative Crowds."De tijd dat consumenten alleen nog maar consumeren is voorbij! Consumenten willen en kunnen betrokken worden" Echt web2.0

Met Fashionchick heb ik persoonlijk wat minder -:)

Quiltmuts zei

Dat snap ik Diriwout, maar Fashionchick was ook echt bedoeld voor VROUWEN!

Dank voor al je support en goede aanwijzigen/begeleiding, altijd een stimulans om er mee door te gaan.