zondag 1 juni 2008

Ding 19, sociale netwerken

Ding 19, aangemeld bij 23 dingen, maar weet niet zo goed wat ik hier moet bijdragen. Heb ook nog geen "vrienden" uitgenodigd. Ik had al een hyves account, in een redelijk dichtbij verleden aangemaakt, mede omdat mijn kinderen dat ook hadden en een paar "vrienden" mij uitgenodigd hadden. Maar ik heb in de loop van de tijd gemerkt dat ik er niet veel mee heb. Dat je sommige mensen tot hun vriendens vriendens vrienden en familie kunt volgen boeit me niet zo, ik vind het bovendien een vorm van nieuwsgierigheid waar ik me niet bij thuisvoel. Ik pak dan liever de telefoon, of ga op bezoek of schrijf desnoods een mailtje. Ik weet niet goed wat ik op zo'n pagina moet zetten, ja kan wel weer beginnen over quilten, maar degenen die dat moeten weten weten dat en voor de rest is het niet interessant. Laat mijn ding maar gewoon mijn ding zijn en blijven. En met de dingen van anderen heb ik niet zoveel te maken, tenzij zij mij daar zelf deelgenoot van willen maken. Ik onderhoud mijn contacten wel op de "ouderwetse" manier. Had ook al op Schoolbank.nl een account,hier kan ik hooguit een keer een aantal namen zien van mensen die bij mij op school hebben gezeten en als ik ze dan al zou willen mailen zit ik vast aan een soort "abonnement", mooi niet dus. En wat geweest is, is geweest.
Voor mijn werk lijkt het mij ook niet bepaald noodzakelijk. Ik heb al wel gelezen (in een gewone krant overigens), dat werkgevers naar potentiele werknemers speuren op die sociale netwerksites. Vind ik vrij naief. Voor bibliotheken zou het misschien wel een mogelijkheid zijn om rond bepaalde thema's een pagina te maken. Maar hadden wij daar ook al niet de WIKI's voor? En heb je al wel eens gekeken op TCTubantia dorpspleinen gekeken? Dat zijn dus al van die plaatselijke netwerken waar een ieder zijn ei kwijt kan, ook bibliotheken zouden hieraan kunnen meedoen. Tenslotte vind ik dat je onvoorstelbaar veel tijd kwijt bent aan "kijken en kletsen" en die tijd kan ik beter op een andere manier gebruiken, juist ja, vul zelf maar in............

1 opmerking:

diriwout zei

Ha die Quilmuts (met een W) Ik ben toch wel nieuwsgierig geworden nar je Hyves pagina -:) jE mede 23dingen groepsgenoot reiziger2.0 heeft sinds gisteren ook een hyves account. Misschien wil zij wel vriendje van je worden.

Trouwens bedankt voor de TCTubantia dorpsplienen link. Zo kwam ik bij Rijssen een artikel tegen over een optreden van dinsdagavond jongstleden.