zaterdag 3 april 2010

Goede Vrijdag Markt 2010, Vrolijk Pasen allemaal .............!!!!!!!

Voor rechtgeaarde Deventernaren is de Goede Vrijdag Markt een begrip, de rest van de wereld snapt er helemaal niets van, hoezo....een markt? Nou en....? Tja, je kunt van alles een feest maken. En ik doe dat van de Goede Vrijdag. Dan ga ik met mijn dochter, (bijna) schoondochter, en mijn nicht naar de markt, ieder jaar, daar maken we een gezellige dag van, alleen was dit jaar de nicht er niet bij. Die zit in Zweden en voor die ene dag komt ze niet over jammer, maar volgend jaar wel weer! Niet dat wij erg veel van de markt zien...........nee, wij wandelen de markt over, kijken even hier en even daar en dan gaan wij de stad in..............koffie drinken, winkeltjes kijken, lunchen, winkeltjes  kijken, theedrinken, winkeltjes kijken ............ en in die koffie, thee en lunchpauzetjes praten wij lekker bij! Heel gezellig en meestal ook heel lekker.
Wat doet nou dit hele relaas op een quiltblog: kijk maar op de foto. Ik heb met dochterlief de kleuren voor haar quilt uitgezocht en ik was daar zelf helemaal gelukkig mee (zij uiteraard ook hoor!): dat kind heeft toch een beetje dezelfde ideeen over kleur als ik. Heerlijk!!!!!!! Ik word hier helemaal vrolijk van. Eerst even de lappen op kleurechtheid testen (wassen dus), op krimp (droger) en dan snijden maar! Strips that sizzle..... ik hoop echt dat ze gaan sizzelen. Stof is gekocht in Quiltshop 100 rozen in de Walstraat in Deventer en daar heb ik me maar meteen opgegeven voor de lezing en masterclass van Kaffe Fassett in juli in Deventer!!! Whoo, daar wordt ik dus ook helemaal vrolijk van................

 Nog even terugkomend op de open mandala: hij is nu helemaal af! Heb de rijgdraden eruit getrokken en hem gesigneerd, ga er nu dus niet meer mee aan het werk. Ik vond het de gele kleur helemaal mooi als eindkleur. Het is een totaal andere mandala geworden dan alle voorgaande en ik vond het spannend om hem te maken. Morgen begin ik aan een nieuwe.
 
En dan het doosje............ hier hebben jarenlang mijn lensspulletje ingezeten, maar omdat ik nu van die mooie geinplanteerde lenzen heb, heb ik geen vloeistof, spiegeltje en lenzendoosje meer nodig. Dus kon dit een andere bestemming krijgen: simsalabim ............... allemaal kleine driehoekjes van al die restjes die ik nog heb (en waar ik er ook steeds meer van krijg................gek he?). Ik ben geinspireerd door Hennie  (even zoeken op haar blog naar het project) met haar klosjes, maar omdat ik wat met driehoekjes heb en niets met klosjes, ben ik maar driehoekjes gaan snijden. Grotere en kleinere en wanneer ik er genoeg heb (tja, wanneer zou dat zijn...................) maak ik er iets moois van. Voorlopig vind ik de driehoekjes ook heel mooi en de blokjes die ervan gemaakt kunnen worden stemmen mij ook weer heel vrolijk!

En dan tenslotte nog even dit: kwam de bloemist net brengen, van onze buren, zomaar.................. is het niet geweldig!!!  't Is weliswaar een regenachtige dag en koud ook nog, maar al die mooie dingen maken je van binnen helemaal warm en vrolijk.

Vrolijk Pasen allemaal!!!!!!!!!!!!!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Anki

Mooi dat gele en heel toepasselijk.
Fijne dagen ondanks het weer.

Groetjes Annemieke.

Anoniem zei

Hoi Anki

Dat zier er goed uit!!!
Maar uuh... hoe zit dat met al dat lekkers (:

Groeten Miny