donderdag 29 april 2010

Fryslân

Heb het effies heel druk gehad deze week, vandaar nu pas een bericht. Wij zijn afgelopen weekend met  zussen, broer + aanhang van mijn DH op pad geweest. Doen wij ieder jaar omdat wij elkaar anders te weinig zien. Wij waren dit jaar aan de beurt om te organiseren en ons oog viel op het noorden des lands, met name Fryslân. Om te beginnen hadden wij prachtig weer...........en ik had er niet eens om gevraagd! Wij zijn langs de oude Zuiderzee plaatsjes gereden, Zwartsluis, Vollenhove, Blokzijl, toen naar Lemmer en het Gaasterland in. Gelunched hebben wij bij Boschlust in Oldemirdum, een aanrader.Schoonzus vond de koe zo mooi en dat was deze ook, helemaal zilverkleurig. Maar ook de echte koeien in de wei (en dat waren er veel) ontlokten haar iedere keer weer een zuchtvan bewondering. Vervolgens via de Rode Klif, waar de Friezen de Hollanders versloegen, Grote Pier en zo, naar Workum: Museum van Jopie Huisman , waar we lekker hebben rondgekeken en na afloop op de markt heerlijk een biertje/koffie hebben gedronken.


Daarna naar Van der Valk in Hardegaryp, prima kamers, bedden, eten en overige verzorging. De volgende dag lekker buiten, want het was nog steeds mooi weer, naar AquaZoo, waar ik vreselijk heb moeten lachen om de stokstaartjes

Als afsluiting van de dag nog even naar Dokkum, juist ja, daar waar Bonifatius vermoord werd. Nog een terrasje pikken, hoewel het niet meevalt met dat mooie weer om een plekje voor 8 personen te krijgen. Wel gelukt, iets buiten het centrum, langs het water......mooi hoor!
Dag drie was weer zo'n prachtige dag, toen hebben wij Veenhuizen bezocht, het Gevangenismuseum. Wij zijn meteen met de boevenbus op stap gegaan en kregen een mooi overzicht over het dorp (eigenlijk dus de Kolonie) Veenhuizen en het museum doorgelopen waar we allemaal toch min of meer onder de indruk vandaan kwamen. Het laatste stuk van dit weekend zijn wij via Diever, Dwingelo, Ruinen, Zuidwolde, De Wijk bij de Chinees in Ommen terecht gekomen en hebben daar een heerlijke afsluiting van het weekend gehad. Kortom: voor herhaling vatbaar!
Dat had dus helemaal niets met quilten te maken, heb nog wel even aan mijn mandala geborduurd, maar niet echt veel, het weekend was daarvoor te vol.

Geen opmerkingen: