maandag 19 mei 2008

Podcasting

Zo, we zijn er weer, na een lange vakantie, waarin ik veel gedaan heb, maar niet achter de computer, ben ik weer bezig met mijn dingen en ding 15 Podcasting is wel leuk. Heb wat rondgekeken op radiocast en me geabonneerd op de VPRO site met de podcast van Geert Mak "In Europa" , heb op de site Radioboeken rondgekeken en me verbaasd over wat er zoal te downloaden en te beluisteren is. Na wat geworstel met de ZEN : hoe krijg ik dat er nu weer op, downloaden ging wel, afluisten op de pc ook prima, maar ik kreeg het maar niet op de ZEN. Diriwout gevraagd en ja hoor na wat "ouderwetse" instructies is het me gelukt om een drietal afleveringen van Radioboeken op de ZEN te krijgen en al wandelend naar huis heb ik er een beluisterd. Is wel een bijzondere ervaring, terwijl ik in een min of meer spannend verhaal zit, gaat de wereld om mij heen gewoon door: auto's, fietsers, brommers, alles raast langs mij heen en ik heb het gevoel dat ik vanuit een glazen stolp naar al die bedrijvigheid kijk. Ik luister naar de rustige stem van de verteller en "verdiep" mij in het boek. Leuk, nu nog de afleveringen van In Europa van Geert Mak beluisteren. Ze staan allemaal op de website van de VPRO, ik heb dus nog heel wat wandelingen te maken voordat ik daar doorheen ben. Muziek is me in zoverre gelukt, dat ik een feed via Podplaza heb aangemaakt. Op deze site kun je podcasts downloaden van allerlei programma's en ik heb dat dus ook gedaan van het programma "The Sandwich". Je moet je daar wel eerst inloggen, kan met je gmail account. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee in mijn werk moet, maar leuk is het wel en ik kan me voorstellen dat bibliotheken hun artikelen ook via podcasten beschikbaar gaan stellen. Net zoals we dan nu een boek aanvragen, zouden wij dan ook b.v. muziek of luisterboeken kunnen aanvragen, is misschien weer gemakkelijker dan zelf al die websites verzamelen. Tja gewoon hetzelfde pakket, maar dan alles digitaal beschikbaar (ook met de Ilias!!!!!!!!!!!!) Oeps, wat doe ik al mijn collega bibliotheekmedewerkers aan, niet boos worden hoor!

Nog even een leuk plaatje zoeken bij deze blog: Dit is wat er resteerde van mijn verjaardagskaarten, nadat ik aan het knippen en plakken was geweest in het kader van Quilten Speciaal

2 opmerkingen:

Wannabook zei

Geweldig Quiltmuts! Jouw posting maakt me erg nieuwsgierig naar het Podcast-ding. Ik moet mijn achterstand maar snel zien in te halen. Het is nog een aardige weg van wiki's naar de podcasts.
Veel plezier met je podcasts onderweg.

diriwout zei

Bedankt voor de tip, ga ook eens rondneuzen op Podplaza.