donderdag 1 mei 2008

Dauwtrappen

Omdat ik elke dag al dauwtrap ('s morgens om 07.30 vertrekken om lopend naar mijn werk te gaan is volgens mij min of meer dauwtrappen), hebben wij vandaag een ritje met de MG gemaakt. Hoewel het weer niet echt super was, is het best te doen in z'on open karretje te rijden. Gewoon een bodywarmer en een winddicht jack, een pet en een zonnebril (voor het geval dat) is voldoende uitrusting. Lekker met je hoofd in de wind door het Twents / Sallandse platteland is een genot. Wij zijn een paar leuke dingen tegen gekomen. Wel eens van de Hoestinkhof gehoord?

Nou als je in de buurt van Markelo (Stokkum) komt moet je er beslist eens een kop koffie of thee gaan drinken. Gezellig Engels Theehuis met heerlijke zaken (ja, we tenslotte een dagje uit nietwaar). Wij hebben ook nog een poging gedaan om Bronkhorst binnen te komen, maar daar was al volop belangstelling en hoe klein 't autootje ook was, we konden geen parkeerplaats vinden. Dus maar door via de pont naar Brummen. Daar staat al sinds een flink aantal jaren een walhalla voor de Oldtimers, genaamd The Gallery en wij gaan daar dus ieder jaar zeker één keer effies kijken, alleen maar kijken hoor, want kopen zit er voorlopig niet in. Aan de overkant van de IJssel was het niet pluis met het weer. We hebben bij de Gallery het dak van de MG er maar opgedaan en dat was maar goed ook! Nadat we via Eerbeek, Loenen, Klarenbeek, Twello bij Terwolde de IJsseldijk weer opkwamen, kregen wij een behoorlijke onweersbui op ons dak en dat is niet heeeelemaaaaal waterdicht, dus na een kleine 10 minuten in z'on hoosbui begon een klein beetje te druppen. Snel de IJssel weer over met de pont bij Wijhe en ja hoor, helemaal droog. Bij Raalte leek het zelfs helemaal niet geregend te hebben. Ondanks de regenbui hebben wij een mooi tochtje gehad, zo'n 90 mile (ca. 165 km), waarvan tweederde "open" gereden is niet gek voor deze tijd van het jaar.

2 opmerkingen:

diriwout zei

Je hebt je dag goed besteed, leuk om je verhaal te lezen.

essen2punt0 zei

Wat een leuke dag!

De Hoestinkhof is idd bijzonder leuk! Je kunt er ook heel leuk met een groep gaat theeën en dan gaan klootschieten. Of gewoon lekker zitten en kletsen. :)

Wat heb je er een mooi verhaal van gemaakt! Word er helemaal enthousiast van. :)