woensdag 7 juli 2010

Inspiratie


Het is gek met die inspiratie, soms is 'ie helemaal weg, verdwenen en kan ik hem niet weer vinden. Ik word daar heel erg paniekerig van. Dan doe ik voor mijn gevoel hele suffe, slome dingen. Gewone alledaagse dingen, die ook moeten en die een poosje zijn blijven liggen gedurende de laatste "inspiratie-periode". Daar is dus op zich helemaal niets mis mee. Maar ja, het voelt een beetje duf. Komt nog bij dat warmte voor mij absoluut niet productief werkt, ik kan me niet voorstellen dat je hersenen (en de rest van je lijf) naar behoren werken bij een buitentemperatuur van ca. 32 graden Celsius. Bij mij ligt de "werkbare" bovengrens op 25 graden. Ik heb dan ook totaal geen affiniteit met mensen die (vrijwillig) deze warmte opzoeken. "Maar dat is een andere warmte", amme............ warm is warm en 32 graden is voor mensen van het noordelijk halfrond gewoon te warm! En airco, daar word je alleen maar ziek van, een gebouw waar in de ene kamer airco is, in de andere ramen en deuren openstaan en in het trappenhuis en de gangen de warmte niet weg kan,  is in mijn beleving geen gezonde werkplek. Nou ja, nu hebben wij in dit kikkerlandje gelukkig geen weken achter elkaar warmte of koude en er is dus altijd weer het vooruitzicht dat het op korte termijn verandert: wat een geluk!
Zo dit alles verklaart waarom ik de afgelopen tijd niks te bloggen had, gewoon geen inspiratie, te warm en te suf.

Maar, dat is nu weer afgelopen. Ik heb weer iets om te laten zien  kijk maar effies mee:

Bij Bep's Atelier hebben wij vorige week woensdag in de schaduw in haar mooie tuin een sleutel-opbergzakje gemaakt. Nou ja, je kunt er natuurlijk van alles in opbergen, maar dat was in eerste instantie de bedoeling. Op dit moment ligt 'ie klaar om gequilt te worden en dan kan hij hangen. Na deze gezellige ochtend (met koffie en appelgebak), zijn wij "even" bij Atelier van Slagmaat binnen geweest ( nou ja, even............. ik geloof dat wij er wel twee uur zijn geweest). We hebben ons natuurlijk vergaapt aan alle stofjes, quilts, patroontjes en hebben zelfs het weblog van Riet van Slagmaat ontdekt. Dat alles onder het genot van een lekker kopje koffie. En wij zijn uiteraard niet zonder nieuwe aankopen de deur uitgegaan. Volgens mij heeft Hennie op haar weblog (Stitch a quilt) al laten zien wat zij zoal aangeschaft had en ook de vorderingen van onze huisjesquiltjes staan er bij haar op, dus kijken maar even. Ik heb ook nog een pakketje stofjes gekocht:
 Hiervan wilde ik in eerste instantie babyslofjes maken, maar het is toch  een quilt geworden

Alleen de roze stof met de fel groene blaadjes heb ik niet gebruikt. Als het goed is wordt deze voor de nieuwe wereldburger in Amsterdam : Ann Ellis. Moet hem dus nog oprijgen en quilten, maar dat gaat wel lukken. Ik heb weer inspiratie weet je!

3 opmerkingen:

Chartreuse Moose zei

Dazzling flowers and lovely quilting!

Hennie zei

De inspiratie is duidelijk weer helemaal terug, prachtig geworden dit box/speel kleed ! ! !
Groetjes Hennie.

Anoniem zei

Hoi Anki.

Het is er weer, geniet van het mooie weer.


Annemieke mede quilt-muts.