dinsdag 6 december 2011

Quilten, breien en haken

Vandaag heb ik van alles wat. Om te beginnen hebben wij als Quiltmutsen een bezoek gebracht aan ons bijzonder lid Warna, die vorig jaar naar Franeker verhuisd is. Wij hebben bij Warna koffie gedronken, met uiteraard iets lekkers erbij, een "show&tell" gehouden (zie ook Warna's blog) en zijn samen bij twee winkeltjes op bezoek geweest, waar wij ons heerlijk hebben laten gaan m.b.t. het aanschaffen van ....... stofjes uiteraard. Mijn buit is bedoeld voor twee boxkleden. Of misschien worden de hollandse stofjes ook wel voor pannenlappen voor de familie in Amerika gebruikt (dat weet ik nog niet).  Dan ben ik dezer dagen helemaal "in de ballen", kerstballen wel te verstaan. Volgens de methode Arne en Carlos en helemaal verslavend als het patroontje eenmaal in je hoofd zit. Mijn collega's zijn er gedeeld enthousiast over, maar wanneer ik dan met zo'n mooie bal aankom, dan worden ze toch wel enthousiast. Mijn familie haalt voor een groot deel zijn/haar neus op, nou ja, een genie wordt in eigen land toch niet erkend! (hm). 
 Dit is tot nu toe mijn ster exemplaar. Ben nu bezig met één met de rode kleur als basiskleur (wat wit is bij deze wordt rode bij de volgende). Wordt ik ook wel warm van. 
 Ik heb een lieve, bijna, schoondochter, die op 1 december jarig is, vind ik wel een beetje sneu zo vlak voor de Sinterklaas,  maar goed. Omdat zij ook een froebelmens is (zit op de PA en komt met hele leuke opdrachten thuis), had ik bedacht dat ik haar maar aan het haken ging zetten. Voor haar verjaardag heb ik het boek "Granny Squares", een boek met allerlei gehaakte vierkanten, leuke kleurtjes en goede patronen. Moest wel aan mijn eigen haakperiode denken, met spreien, gordijntjes, omslagdoeken (hoe heet zoiets tegenwoordig) etc. en kon het dus niet laten om even te proberen (het hoesje voor de mobiel). 
Dan ben ik natuurlijk ook nog wel aan het quilten, hoewel dat een beeeetje in de verdrukking zit op dit  moment. Mijn vijfhoekjes-mandala zit in de ring en het quilten gaat  lekker. Gewoon met de hand, want deze wilde ik echt helemaal met de hand doen. 
 Hiernaast ook een detail, zodat je het quiltwerk wat beter kunt zien. 
Tenslotte: ook zoiets om meteen aan te beginnen en weer helemaal verslaafd aan te raken (zou er in het nieuwe verzekeringspakket ook geld worden vrijgemaakt om dit soort verslavingen aan te pakken? Zal wel niet, nou ja, ik weet ook niet of ik hier wel echt van af zou willen).
Ik heb dus één poppetje geprobeerd en vind het best grappig, snel om te maken en volgens mij met een beetje fantasie ook heel goed je eigen invulling aan te geven. 

11 opmerkingen:

Annemieke Price-Talen zei

Nou je hebt niet zitten niksen zie ik wel en wat een leuk cadeau voor je bijna schoondochter. Tot vanavond, Annemieke

Debby zei

leuk, leuk, leuk allemaal!
Je kerstballen zijn ook goed gelukt.

Jasmijn zei

Nou ikvind die kerstballen superleuk!! Wat een leuk kado-idee!
groetjes van ons allemaal

Jane in Wales zei

Leuk hoor, die kerstballen, en dat gehaakte hoesje. Zo blijf je wel bezig.
groetjes
Jane

Miny zei

Leuk hoesje geworden.
De kerstballen zijn mooi, knap dat je ze kunt maken.
Jammer dat je er niet was, we hebben je gemist.

Groeten Miny

Guusje, zei

Wat laat je allemaal leuke dingen zien, je hexagonnenquilt wordt prachtig zo.

Johanna Zweden zei

Wat een gezellig logje, wat een mooie lapjes, en je kerstballen, schitterend, en je quilt wat mooi, en dat boekje enig
Groetjes Joke

Hennie zei

Mooi kerstballen heb je gemaakt, het quilten schiet ook al mooi op je quilt ziet er erg mooi uit ! ! !

Groetjes Hnnie.

Gea zei

De kerstballen kom je op verschillende blogs tegen. Ze zijn erg leuk. Maar bij gebrek aan tijd ga ik er niet aan beginnen. Ook hoop ik niet besmet te raken met het gelukspoppetjesvirus. Ik kom nu al tijd te kort...

MulticoloredPieces zei

Your knit balls are so cute and the mandala is looking great. Looking forward to following your projects. Have a happy stitching new year!
best, nadia

Dorothea zei

Je vijfhoekjesmandala vind ik erg leuk.
groeten
Dorothea