donderdag 19 januari 2012

Something old, something new....................

Nee hoor, ik ga niet trouwen en er is niet met bruidsboeketten gegooid! Maar ik heb een heel oud quiltje afgemaakt. Het lag echt al jaren te wachten en ik had het al een paar keer in handen gehad met de bedoeling het weg te doen, maar dat doe je niet, he? Wij quilters zijn echte verzamelaars, wij gooien nooit wat weg. Het komt altijd wel van pas. Nou, dat bleek. Ik heb ook iets heeeeeel nieuws: een nieuwe naaimachine. En die moest geprobeerd worden natuurlijk. Allerlei mogelijkheden, voetjes, steken, letters,  free motion quilten, uiteraard zou ik haast zeggen en wat ik op mijn oude Huskie niet had: programmeer mogelijkheden van steken en z.g. reeksen. Van het quiltje had ik één baan af, de andere twee heb ik met al die verschillende steken van de nieuwe machine gedaan. Omdat ik met allerlei spulletjes uit het verleden bezig was, kwam telkens het woordje "memories" naar boven en op een bepaald moment begon ik het zelfs te neuri-en en ook dat was weer een "memory". Kennen jullie de film "The way we were", met Barbara Streisand en Robert Redford?


Hierboven the trailer. In die tijd vond ik die film heel mooi, maar ik ga hem nu niet weer bekijken, want ik denk dat dat tegenvalt. Maar hieruit komt dus de tekst die ik in het bovenste stuk van de quilt heb gemaakt. Nou ja, mijn machine dan onder mijn bezielende leiding. Nadat ik de teksten in effen rood / geel of blauw had geprobeerd, vond ik een klos garen met in elkaar overlopende kleuren rood-oranje-geel,  dat was het helemaal.


De blokken zijn opgebouwd uit versneden log-cabins. Het band, de kralen, het garen en de gadgets bij elkaar gezocht en overgehouden uit het verleden.En dit is de bovenkant van mijn nieuwste aanwinst, een Pfaff Expression 3.0. Je kunt hier zien hoeveel steken er gemaakt kunnen worden. Onder een paar steken zoals ze op het display te zien zijn, met aanwijzigen m.b.t. voetje, druk, boven/ondertransport, etc.

't Is naar regenweer buiten, maar binnen snort mijn kacheltje en ik ga weer mooi achter naaimachine en PC. Veel quiltplezier en tot de volgende keer!

12 opmerkingen:

Jasmijn zei

Wat een mooi werk! En je hebt een heerlijk machine gekocht hoor.
Ik heb hem al een tijdje en er heel veel plezier van.
groetjes van ons allemaal

Debby zei

Wat een luxe machine zeg, super!

Warna's Inspiratie zei

Wat een mooie quilt is dit zo geworden, de manier van ophangen is heel mooi gevonden. En de naaimachine.., ach soms is het niet erg als het regend,hier kun je mooie dingen mee creeeren, gefeliciteerd met deze mooie aanschaf, groet Warna

Hennie zei

Hartstikke mooi Anky ! ! !
Het geheel ziet er goed uit, ik had op de bee niet mee gekregen dat je hem zo aan elkaar ging maken.
Gefeliciteerd met je affo en je nieuwe machiene.

Groetjes Hennie.

Annemieke Price-Talen zei

In het echt is het nog mooier dan die al is en wat een super de luxe naaimachine zeg, bofkont.

Wannabook zei

Goede memories heb je nooit genoeg!

Gea zei

Maar goed dat je het quiltje niet weggegooid hebt. Het is heel leuk geworden. Wat veel mogelijkheden met je nieuwe machine. Veel plezier er mee!

Miny zei

Leuk is je quiltje geworden, goed gelukt met de nieuwe machine, mooi hoor.

Groeten Miny

MulticoloredPieces zei

Hi, Anne Fred. oooooh, lucky lady! I'm quite envious! Lovely piece, too. Aren't you starting the new year right?!
best, nadia

risja zei

gefeliciteerd met je mooie machien dat je er lang en veel mee mag maken.

Willy zei

Ik droomde even weg bij 'the way we were, ken ik helemaal niet.
Wat zul je in je nopjes zijn met zo'n mooie naaimachine en hij doet al fijn het werk voor je. Leuk met dat gekleurde garen op het zwart. Mooie quilt is het geworden.
Fijn weekend, groetjes

ina zei

Kijk, ook zo kun je het thema uitleggen van DMQG ( ik plaag je alleen maar hoor ) zag al dat je ook lid bent geworden.