woensdag 13 juli 2011

Gastdocente en Tanne's tasGisteren hadden wij weer bee. Dit keer wel een heel bijzonder bee: met gastdocente om ons de beginselen van het appliceren bij te brengen. Jane was over uit Engeland en had aangeboden om ons een applicatie workshopje te geven. Jane is daar een ster in, kijk maar eens op haar website. En bij een bee hoort natuurlijk ook weer wat lekkers, Hettie had een heerlijke pruimen- en een monchou-taart gemaakt. En er moest natuurlijk ook eerst een show-and-tell gehouden worden.  Ik heb een collage gemaakt van de foto's en daar staan een paar pogingen van ons op, is nog niet zo spectaculair en ik weet ook niet meer goed wie er wat gemaakt heeft. Jane had een vlinder en een vogel als voorbeelden, de meesten zijn begonnen aan de vogel (omdat daar net iets minder stukjes aan zaten dan aan het vlindertje) alleen Hettie heeft een begin gemaakt met de vlinder. Het was moeilijk en  het was dus ook bij lange na niet af, maar dat komt nog wel.  Het was natuurlijk vooral heel gezellig en Jane is tot bijzonder lid van onze bee benoemd! 
Mijn collega Alida (23Puzzle voor de "oude" groep 23-dingen-volgens) heeft twee hele creatieve knutselkinderen. Alida is altijd zeer enthousiast over de resultaten van hun creativiteit. Nu is een moeder dat natuurlijk wel vaker, maar ik moet heel eerlijk zeggen, dat er erg leuke dingen uit die kokertjes komen. Zo kwam Alida vanmorgen met onderstaande tas, gemaakt door Tanne van tafelzeil, stofjes en bandjes voor haar zusje Eva. Ik vond 'm geweldig! Hij is ook heel stevig en echt goed te gebruiken. Chapeau! 


Zo, ik ga verder met de driehoekjes quilt, nog één naad en dan is het middenstuk klaar. Dan komt het volgende spannende deel: de randen. Morgen ga ik naar Marein om te kijken of zij nog een leuke randstof heeft. Wordt vervolgd!


7 opmerkingen:

Annemieke Price-Talen zei

De driehoekjes quilt is erg mooi geworden, zal mij benieuwen wat de randstof betreft. Maar ja dat is je wel toevertrouwd.

Gr Annemieke.

Hennie zei

Ja het was weer erg gezellig, lekker en niet te vegeten leerzaam gister avond.
Succes met je driehoekjes quilt.
Groetjes Hennie.

Guusje, zei

Wat een mooie vlinder, prachtig en wat een ontzettend leuke tas.

Mascha zei

Wat een leuke bee hebben jullie gehad. Leuke vlinder heb je gemaakt en trouwens je tas mag er ook wezen.
Groetjes Mascha

Johanna Zweden zei

Wat een schitterend vlinder is dat geworden, en wat leuk dat Jane meteen les gaf,
Wat een schitterende tas.
Groetjes Joke

Gea zei

Gezellig zo'n bee! En de tas is heel mooi!

Gea zei

Wij zijn laatst (met Kleurrijk Hellendoorn) ook nog even bij Marein geweest en ik heb daar nog wat leuke stofjes gevonden.