donderdag 28 april 2011

Blauwe viooltjes, Goede Vrijdag en Kleurrijk Hellendoorn
Dit is voor mij altijd de voorbode van de zomer: allemaal kleine blauwe viooltjes. Als ik loop of fiets naar mijn werk kijk ik er altijd naar uit en als ze hun kopjes opsteken denk ik : ha, jullie hebben het weer gered, de hele winter lekker veilig in de grond en als de zon haar best doet in het voorjaar en diezelfde grond warmer wordt, worden jullie ook weer nieuwsgierig naar de "bovenwereld". Dit jaar heb ik het begin een beetje gemist, vanwege mijn vakantie, maar deze week waren ze er weer en wel in grote hoeveelheden en op plekken waar ik ze in vorige jaren niet heb gezien. Dappere kleine dingen vind ik het.
 
En voorjaar heeft ook altijd iets te maken met de Goede Vrijdag markt in Deventer. Dan ga ik de laatste jaren met mijn dochter, schoondochter, nicht en dit jaar ook schoonzus naar deze traditionele Deventer Markt. In ons dorp kent niemand het fenomeen, en kijken ze me soms meewarig aan, maar voor mij is het ieder jaar weer een feestje. Deze spek(ver)koper doet het ieder jaar ook goed, hij rijmt en dicht alles aan elkaar. Wij hebben van hem natuurlijk ook de nodige spekkies gekocht, officieel voor onze thuis blijvende kerels, maar we lusten het zelf ook wel hoor!!
O en dan kom ik nog even terug op Kleurrijk Hellendoorn. Op de foto hiernaast en hieronder enkele resultaten van de breiwoede van de dames van ons bejaardenhuis, ik vind het geweldig. Zo kleurrijk en zo veel verschillende patroontjes, kom daar in deze tijd nog maar eens om. Een tijdje geleden was ik even bij de dames op bezoek en zag hoe druk ze hiermee waren. Een enkeling vindt het jammer om dit mooie garen en die mooie lappen te gebruiken om "de beume an te kleeen", maar we hebben beloofd om voorzichtig met dit materiaal om te gaan en er na afloop van het weekend toch iets blijvends mee te doen. 
Ik ben druk bezig te kijken wat waar in de boom kan hangen en wij hopen dit de laatste week van mei allemaal te realiseren, zodat alles tijdens het weekend van 28 en 29 mei een kleurrijke attractie zal vormen. 


3 opmerkingen:

Annemieke Price-Talen zei

Lijkt me heel erg leuk om te zien het breisel om de boom en zo te lezen hebben jullie je goed vermaakt. Fijne avond.

Gr Annemieke.

Hennie zei

Wat appart ingepakte bomen volgens mij wordt dit super leuk om te zien ! ! !
Succes met inpakken, groetjes Hennie.

Miny zei

Veel succes met het inpakken, het idee een boom inpakken zal nog niet eens meevallen.
Goed weekend!

Groeten Miny