zaterdag 2 april 2011

Humkessoep

Humkessoep wel eens van gehoord, maar nog nooit gegeten, laat staan zelf gemaakt. Vorige week zaterdag, aangestoken door het boek van Dr. Frank, heb ik een hele pan Humkessoep gemaakt. En we hebben er bijna iedere dag met smaak een bordje van gegeten. Hoe ouder hij werd, hoe lekkerder, maar ja, dat is een bekend verschijnsel. Humkes zijn snijbonen en die gaan er als het goed is in grote mate in, maar ik had niet zoveel snijbonen en heb dus aangevuld met prei, wortelen en andere soepgroenten. De bijzondere smaak komt ook door de boerenmetworst die er ingaat. Behalve het snijden van de groente, heb je er niet veel werk aan, het pruttelt lekker en je kunt dus snel weer aan het quilten (toch!). 


Moest ook wel, want ik had een aantal zaken op de agenda staan, die afgemaakt dienden te worden. E√©n daarvan was het nieuwe boekenleggerquiltje, bestemd voor een collega die afscheid neemt. 
Klaar is 'ie dus en voorzien van een heiku, maar die publiceer ik niet eerder dan dat mijn collega echt afscheid genomen heeft. 

Dan natuurlijk het grote project "FredenSander". Heb de afwerkbies er nu geregen omheen, deze week echt afwerken. O ja, en dan het label natuurlijk nog, maar dat heb ik ook al in mijn hoofd. Als het echt helemaal af is, maak ik nog een mooie foto, zonder rijgdraden. 
Dan project nr. 3: quilt voor het Hospice: heb ik gesandwicht en geregen en nu kunnen wij dus aan het quilten beginnen. Wij gaan de blauwe sterren  quilten, Miny begint en hopelijk volgen wij allen in een redelijk tempo. 
Zo, het is mooi weer vandaag, ik ga vanmiddag even naar de markt en dan weer verder met project 2. 
Goed weekend!

7 opmerkingen:

Miny zei

Dat ziet er heerlijk uit!!
De laatste hand aan de paarse quilt dan heeft je dochter een prachtige quilt.

Goed weekend.

groeten Miny

Gea zei

Die soep ken ik ook niet, maar lijkt me wel lekker.
Ik heb inmiddels iemand gevonden om mee naar Hellendoorn te gaan 28 mei. Groetjes Gea

Annemieke Price-Talen zei

Ik heb er wel eens van gehoord, maar het nog nooit gegeten. En de paarse quilt is supermooi.

Gr Annemieke, Fijn weekend.

Johanna Zweden zei

Krijg meteen honger,
Wat ziet dat quilt er leuk uit,wat een vrolijke kleuren
Groetjes Joke en een fijne zondag

Debby zei

Grappig he dat je daar dan nu achter komt dat Annemieke mijn moeder is..
Maar mijn moeder is creatiever hoor :)
Wat word jullie quilt voor Noetsele prachtig! Mooi blauw met geel! Daar zullen ze vast blij mee zijn.
Groetjes Debby

Hennie zei

Je soep is vast al op hij ziet er erg smakelijk uit ! ! !
De quilt voor je dochter is bijna een Affo succes met de laatste loodjes.
Groetjes Hennie.

Hanni Houtman zei

Humkessoep betekent de laatste bonen in stukjes van het land.
Dus je kunt ze maken met , Pronkers,dat zijn stugge snijbonen, dan doe je er sperziebonen of spekbonen bij en normale snijbonen, alles in 1/3 gedeelte.Peterselie, prei, een winterwortel een paar aardappelen voor het binden, je doet er ook een ui in,je kunt er ook een steel bleekselderij bij doen, rundvlees, verse worst en rookworst ik doe er bouillonblokjes bij van rundvlees, en nog een beetje peper, het beste is het vlees goed te laten trekken de dag van tevoren,,,Niet de worsten, die doe je er pas in als de groenten erin gaan. Sommige mensen doen er ook een paar witte bonen in. Het is een maaltijd soep en je kunt er stokbrood bij doen. ik heb het gisteren met dochter, kleinkinderen en aanhang gegeten, we waren met 8 personen en ik had een pan van 8 liter, schoon op,,doe ik altijd 1 of 2 keer in het jaar,,,mmmmm