zaterdag 11 september 2010

ATT Quiltersgilde, 10 t/m 15 september 2010

Zoals het hoort: quilt en quiltster, met dank aan Margeeth!
"De cirkel is rond .........Het verhaal"
't Is zaterdag, de zon schijnt, mijn was hangt en de tweede was in de machine is bijna klaar. Ik heb mijn 23 dingen bijgewerkt, heb de kleding die ik gisteren gekocht heb netjes in de kast gehangen en vind dat ik nu eindelijk een berichtje kan schrijven op het weblog. Donderdag heb ik met Marry, Nelleke, Ria en Marion het gedeelte voor de Quilten Speciaal Groepen 8 en 9 mogen inrichten. Was leuk om dit met elkaar te doen. Nan de Nijs zou de quilts brengen, maar kreeg autopech, gelukkig had Ria haar man meegenomen en hij heeft de quilts vanuit de auto van Nan in de zijne overgepakt en naar de Grote Kerk gebracht! Konden wij gelukkig aan de gang. Van beide groepen hingen de quilts of de werkstukken moet ik eigenlijk zeggen, omdat niet alles een quilt in de traditionele betekenis van het woord was, achterin de kerk bij elkaar. Zo krijg je een goed overzicht van het werk dat de afgelopen twee jaar door deze groepen is gedaan. Ik vond het bijzonder om te zien hoe een ieder haar eigen vertaling van de opdracht die wij gekregen hadden heeft ingevuld. Behalve de paar foto's van Quilten Speciaal heb ik geen foto's gemaakt. Ze staan immers allemaal in de catalogus met naam van de quilt en die van de maakster. Verder is het natuurlijk veel leuker om zelf te gaan kijken!
Zicht op QS 08
In de kerk liggen de grafstenen van prominente Deventernaren van eeuwen geleden, ze liggen niet allemaal even recht en netjes, die van Lambertus lag zodanig dat ik er twee keer over struikelde. Zou hij mij nog iets willen zeggen?
Helaas krijg ik mijn foto's niet zo in dit bericht als ik hebben wil, ben te ongeduldig denk ik. Nou ja, "loat goan"..............

Goed weekend allemaal en veel plezier als je naar Deventer gaat!
En waar struikel ik tot twee keer toe over?
Lambertus Hellendoorn!

Zicht op QS 09

2 opmerkingen:

Hennie zei

Wat hangt je quilt er mooi bij Anki. Hij is erg mooi, ik heb hem al live bewonderd. Morgen ga ik naar Deventer ik kan niet wachten op al dat mooi te bewonderen.
Tot dinsdag Hennie.

Marion zei

Het was inderdaad een heel goede dag, leuk je eens te ontmoeten. Vrijdag ben ik weer geweest en heb alle quilts nog eens goed bekeken en vele vriendinnen mogen rondleiden. Jou quilts zijn heel byzonder.
Groetjes Marion