maandag 16 augustus 2010

Vakantie voorbij.........................


Normaal volgt er op deze zin "............... weer naar het baasje toe", maar dit keer niet. Wij zijn nog bijna twee weekjes vrij. En nu hebben wij de opruimwoede ................. alle keukenkastjes zijn uitgemest en schoon en er staat een doos "voor de liefhebber". DH is bezig op zolder, hij wordt er soms wat moedeloos van: "Wat heb ik in het verleden toch veel tijd "................" aan leren" verzucht 'ie dan en heeft grote moeite zijn oude leerboeken weg te doen. Heb ik natuurlijk ook, wanneer ik het atelier opruim (1 x per jaar is het streven) dan heb ik ook grote moeite dingen weg te doen. Maar ik heb er een probaat middel op gevonden:  wat ik niet meer gebruiken kan, kan een ander misschien nog wel gebruiken en dus bedenk ik zakken / dozen / etc. voor Alida's meiden, voor Fatma's kids of voor school. Alida's meiden zijn dan weer een paar weken helemaal druk met die zakken en ik zie weer  fabrieksels en denk "wat een fantasie, wat mooi toch". Dus opruimen is nooit zo erg, wat je echt niet meer kunt gebruiken kan naar de vuilnis en de rest gaat naar andere creatievelingen.


Dit hier rechts zijn een paar kookboekjes, waar ik nog nooit iets uit gemaakt heb. Doe ik ook niet meer, dus ........ liefhebbers?


Verder ben ik druk bezig met afmaken van een aantal projecten: op de quilts voor de ATT in Deventer moeten nog labels met titel, naam en adres, de quilt van Ann Ellis moet doorgepit worden, mijn mandala nadert het einde en............ ik heb een paar sokken
op de "pennen" gezet die van teen naar boord gebreid worden. Ik wilde dat al een hele tijd proberen en nu is het dan zover............. ben benieuwd hoe dat verder gaat.


Dus ......... allemaal vakantie energie die omgezet wordt in "nuttige" zaken want ...............de zolder, de kelder, de klerenkast......................... Dit is ook een gevolg van de verhuizing van mijn pa&ma dit voorjaar: wij realiseerden ons dat wij ook een geweldig hoeveelheid materiaal opgeslagen hadden in ons huis (wij wonen hier al ruim dertig jaar) en dat het hoog tijd werd hier eens afscheid te nemen.  Ik ben dus druk de komende tijd en weet niet of ik echt aan bloggen toekom.

2 opmerkingen:

Anje zei

Oh herkenbaar, een mensenkind moet af en toe afscheid nemen van wat spullen. Van de teen naar de boord breien vind ik nog steeds moeilijk, maar het gaat toch al beter dan in het begin. Hou vol dus!
Opruimsterkte, groetjes Anje.

Hennie zei

Succes met je opruimeritis! ! ! We hebben je vanavond gemist. Er zijn super leuke stofjes voor ons project gekocht, Corry heeft ze voor jou meegenomen.
Groetjes Hennie.