maandag 7 juni 2010

Skandinavie en Nederland

Mijn Siggy quilt is eindelijk af! Alleen nog een label en dan kan hij bij mijn ouders afgeleverd worden. Het quilten van de rand ging behoorlijk snel, meanderen is erg lekker werk en het geeft een mooi effect. Hoewel je dat bij deze randstof niet echt goed kunt zien, pas als het licht er echt op valt is het goed te zien. Maar dat vind ik eigenlijk van al het quilt werk, daarom houd ik ook zo van intensief quilten. Ik heb bewust geprobeerd om de quilt in de kleuren rood, wit en blauw te maken, dat zijn de kleuren die in alle vlaggen van Skandinavie en Nederland voorkomen. Alleen Zweden heeft een geel kruis op een blauwe ondergrond,  Finland heeft een blauw kruis op een witte ondergrond, Denemarken een wit kruis op een rode ondergrond, Noorwegen een blauw kruis op een rode ondergrond en Nederland heeft alle drie de kleuren rood, wit en blauw (lijst met vlaggen)
Dan was het did weekend erg mooi weer en daar profiteerde de aloude harmonica van: in ons dorp is elk jaar een harmonica dag en dit jaar was dat zaterdag jl. Veel harmonicaspelers (en - sters), veel bezoekers en veel zon!
Toen ik vorige week het atelier had opgeruimt kwam daar ook weer mijn andere poging met hard materiaal te werken te voorschijn (de Tiffany lapjeskater was de eerste poging): een mosaic maken. En ik vond hem toch ook nog wel mooi!

2 opmerkingen:

Wannabook zei

Is weer een prachtige quilt geworden!

feltfree på Åsly zei

Wat een leuk Siggy quilt.
Heb je in je quilt ook alleen nederlandse en noorse Siggues verwerkt?

Groetjes Frederika