zaterdag 27 februari 2010

Nog een stukje "erfenis"

De verhuizing is achter de rug, pa & ma zitten tevreden in hun nieuwe huisje. Stuk kleiner natuurlijk, maar zij zijn er erg gelukkig mee. En wij met hen natuurlijk. Maar al ruimende kwam ik het volgende tegen:
Uit een tijd dat handwerken nog "nuttige handwerken" heette en dat wij meiden werden klaargestoomd om onze uitzet zelf te kunnen maken stammen deze twee visjes. Volgens mij zijn zij al wel 50 jaar oud en ik heb nooit geweten dat mijn moeder ze zo goed had bewaard. Toen ik ze in mijn handen had en naar de rondjes keek, kon ik me nog het gevoel herinneren dat ik had tijdens het maken. Ik vond het mooi om te doen, toen al, en ik was best trots op het resultaat. De achterkant is een geel ruitje en ik kan me ook nog herinneren, dat ik van diezelfde stof een gesmockt baby overgooiertje heb gemaakt. Dat heb ik niet teruggevonden, was niet mooi genoeg om te bewaren zeker, maar heb daar ook niet zoveel plezier van gehad bij het maken.  

1 opmerking:

Hennie zei

Hoi Anki,
Wat fijn dat je ouders op hun plek zitten, je hebt wel een leuke herinnering heb je gevonden tussen hun spulletjes geweldig ! ! !
Fijn weekend en tot dinsdag Hennie.