zondag 25 november 2012

November 2012

Afgelopen maand heb ik niet stilgezeten, maar het werk vordert langzaam omdat ik meer tijd aan zorg taken kwijt ben en ik wat last heb van mijn rechterarm. Daardoor kan ik het echte "handwerk" niet zolang volhouden (grrrrrrrrrrrr). Het haakwerk hiernaast was oorspronkelijk bedoeld als laptop-tas, toen werd het een baby-dekentje, maar bij nader inzien maak ik er toch maar een tas van, niet voor de laptop, maar voor de liefhebber. 
De mandala gaat ook langzaam, ben nu met een hartjesrand bezig, heftige tijden doen wat met je hart denk ik dan maar. 
UFO's wordt het thema voor het komende jaar, nou ja voorlopig dan maar. Deze lag er al een hele tijd, de kleuren waren wat heftig en stonden me eigenlijk niet aan. Ook het effect van de honingraat over de kubussen viel toen wat tegen. Goed dat je soms even genoeg hebt van een quilt en hem weg legt: krijgt e.e.a. tijd om te rijpen. Ik ben nu met het quiltwerk begonnen, machinaal, dus doet het geen grote aanslag op mijn arm. Het lukt aardig en vordert ook gestaag. Komt helemaal goed met deze quilt. Heb nog geen naam, maar de kleuren doen mij aan Staphorst denken. 


De overhemden van mijn pa heb ik nu ook quilt klaar gemaakt, maar ik heb nog steeds geen patroon / ontwerp naar mijn zin. Ook hier geldt: even laten liggen en sudderen dan komt dat vanzelf wel. Als ik dan een brainwave krijg kan ik in ieder geval direct aan de slag. 

3 opmerkingen:

MulticoloredPieces zei

Hi, Annefred. As usual, your work is beautiful. LUV that stitched mandala. The mandalas in your previous post are gorgeous as well. Glad to see your back. Have a happy holiday season with lots of stitching!
best, nadia

Johanna Faber zei

Wat een schitterende granny en wat een mooie quilts
En je Mandala wouw
Fijne dag vandaag groetjes Joke

Jane in Wales zei

Prachtig allemaal! Ik hoop dat je arm wat beter is...