donderdag 8 september 2011

Ik ben er weer....................

Het is al dik in september en ik heb mijn blog vreselijk verwaarloosd, nou ja je kunt ook zeggen dat wij een dikke maand rust hebben gehad en dat dat nodig en goed is. Afgelopen maandag weer aan het werk gegaan en dat is niet tegengevallen, wel veel mailtjes en toch wel veel dingen die op het programma staan de komende tijd, maar een mens moet niet voortdurend op zijn lauweren kunnen rusten, dat roest alleen maar. Heb weer heerlijk gewandeld naar het werk, met collega's de vakantie besproken (hmmmm. niet altijd even optimistisch), de nieuwtjes gehoord en geconstateerd dat alles weer hetzelfde is als voor de vakantie. Tja, wat had ik anders verwacht!

Maar nu weer terug naar het quilten. Ben in de vakantie bezig geweest met de driehoekjes quilt en ben heeeeelemaal naar Sebaldeburen (Trijntje v.d. Horst) geweest om een stofje voor de rand te zoeken (ahum), maar was nog niet helemaal tevreden en heb tijdens de open dagen bij Lohuis-Tijhuis een mooie randstof gevonden.De dag erna: 2 september, was onze laatste vakantiedag. Het was prachtig weer en wij zijn er met ons MG-tje fijn opuit geweest: de heide bij Heerde bekekenAangestoken door mijn mede-quiltmutsen en alle quiltsters die druk zijn met de hexagonnetjes, ben ik ook zo'n project begonnen, maar dan met pentagonnetjes: vijfhoeken. Volgens de methode beschreven in het boek van Liesel Niesner: "Liesels Funfecke". In dit boek staan achterin ook een paar voorbeelden voor Mandala's, nou ja, dan ben ik verkocht natuurlijk. Ben heel voorzichtig begonnen en doe het dit keer eens niet eigenwijs volgens mijn eigen methode, maar netjes zoals in het boek beschreven. Ben nog niet echt opgeschoten (heb weer eens veel tijd verprutst door te denken dat ik het op mijn eigen manier wel kon), maar ik kan me iets voorstellen bij het virus dat de hexagonnetjes teweeg hebben gebracht. Ik ga geen update per week doen, ga me ook geen doel stellen, maar ga lekker mandala-en. 

Voorkant boek
 

Mijn prille pogingAchterkant boek met de mandala

7 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Wat een schitterend quilt.
Wat mooi is het daar waar je bent geweest.
Wat zal dat een schitterend quilt worden die Mandela.
Groetjes Joke

Gea zei

Je quilt is mooi geworden. Dit is toch die, waarvan je me de blokken hebt laten zien?
Die mandala wordt vast erg mooi. Ik ben benieuwd.

Kelli zei

Gorgeous quilt! Love that mandala, and looks like you had a nice vacation!

Wannabook zei

Jij plaatst zelfs je foto's in een soort quiltvorm!
Prachtig allemaal!

Hennie zei

Mooie rand heb je om je driehoekjes quilt.
Het begin van je pentagonquilt ziet er veelbelovend uit Anki.

Groetjes Hennie.

Warna's Inspiratie zei

Prachtig wordt je quilt met deze rand. De kleuren zijn warm en sprekend.

En als je de techniek van Liesel onder de knie hebt, is mijn ervaring, dan is dit een snelle methode. Wel rijggaren gebruiken is mijn advies. Niet voor het in elkaar zetten van de pentagonnen,ha ha, vanzelfprekend natuurlijk.
De mandela is een beauty, dit boek staat ook nog op mijn verlanglijsje.
Je tip, die kje mij gegeven heb daar ga ik zeker over nadenken, groet Warna

Els zei

Wouw dat ziet er erg indrukwekkend uit! Succes met de quilt.