maandag 8 augustus 2011

Augustus De Quiltmuts en Tilligte

Tilequilt-blok, map voor de blokken, 3hoekjesquilt,
quiltmuts, mandala, nog eens het blok 
Het is alweer augustus, wat gaat dat toch snel. Vooral wanneer je druk bezig bent. Wij (nou ja Bennie dus) hebben, de woon- en slaapkamer geschilderd en gesausd en de houten vloer is geschuurd en in de olie gezet. 
Die ziet er weer prachtig uit. Ik heb niet geschilderd/gesausd, maar er moet ook uitgepakt,  in dozen gepakt, verplaatst,  schoon gemaakt en weer ingepakt worden. Alles staat weer mooi op zijn plaats en ik kan me op wat anders concentreren: zoals de tile quilt blokken, de driehoekjes quilt, mijn mandala en o ja, ik heb ook nog een etagère gemaakt. 


mijn tweede etagère
En dan was daar vorige week ook  "De Quiltmuts", ons "clubblad", dat ongeveer één maal per twee maanden verschijnt en waarvan elke uitgave door één van de Quiltmutsen wordt verzorgd. Dit keer was het de beurt aan Annemieke. Een leuke vakantie uitgave met patroontjes, recepten, gedichtjes, etc. Het is iedere keer weer spannend en leuk om te lezen wat iemand op het ww-quiltgebeuren heeft gevonden.  Tja, zo zijn wij Quiltmutsen niet alleen actief met naald en draad, maar ook met computer en printer. 

de tent van de MGCC
Dit weekend was het weer Stoom- en Oldtimer Festival in Tilligte. Met de MG club Regio Oost staan wij voor het tweede jaar op dit festival. Hoewel het erg veel stoomhappen is, moet ik ook zeggen dat het geweldig mooi is om al die oude machines weer te zien leven. En al die liefhebbers die menig uurtje doorbrengen om "hun oldtimer" weer aan het lopen en mooi te krijgen, ik vind het wel wat hebben hoor. Er was ook wel voor elk wat wils: de landbouwmachines, de auto's, de brommers en scooters, zelfs de hobbyisten op gebied van Tiffany's, patchwork, kaarten maken, schilderen, mosterd maken, etc. etc. konden hun hart ophalen. En ook aan de kinderen was gedacht: speeltoestellen, zwembad, zandbak en een kleine kinderboerderij. Na afloop hebben wij nog lekker gegeten bij de Liskoele, iets buiten Vasse. Hoewel het weer niet de hele dag meezat, was het wel weer een mooie Oldtimer dag. De TD van Wiecher en Alie


Nog een supermooie TD 


Ons eigen MGB-tje


Wat het precies voor een machine is weet ik
niet maar ik vond hem wel mooi!


En al die mooie scootertjes op een rij! 
6 opmerkingen:

Mascha zei

Tjonge, wat hebben jullie veel gedaan. Heerlijk dat het huis weer op order is en dat er weer tijd is voor hobby.
Groetjes Mascha

Annemieke Price-Talen zei

Machtig mooi auto`tje hebben jullie en veel gedaan de afgelopen dagen, zo te lezen. En de tile quilt blokken zijn in het echt erg mooi.
Gr Annemieke.

Hennie zei

Druk, nou ja dat kun je wel zeggen, heerlijk dat het allemaal weer achter de rug is nu kun je je weer op je hobby consentreren.
Groetjes Hennie.

Jane in Wales zei

Leuk, die autos. Wij hadden vroeger ook zo'n mooie MBG - zelfde kleur. Heerlijk als het mooi weer is!
Je bent wel druk geweest!
groetjes
Jane

Kelli zei

Hi! I am a new follower. Love your blog. :) Sounds like you've had a busy month! Take Care.
Kelli

Teuni zei

Hallo Annefred,
wat een leuke blog heb je zeg.
Kan ik nog wat van leren.
Ik zit zo eens rond te snuffelen op al die ontzettende leuke quiltblogs, ik ben n.l. gisteren gestart met een blog, ziet er nog niet uit, als ik naar die van jullie kijk, maar goed alle begin is moeilijk denken we dan maar.

Ik ben ook gestart met verkopen van themastoffen en probeer dat op deze manier ook een beetje onder de aandacht te brengen, je weet maar nooit mijn adres is
www.themastoffen.nl
Misschien zijn er mensen die vistiekaartjes willen, om uit de delen, ik stuur ze natuurlijk graag naar je toe