vrijdag 25 februari 2011

Update en 32 jaar getrouwd

Op 22 februari jl waren wij 32 jaar getrouwd, je kunt het je haast niet voorstellen, al 32 jaar met dezelfde man, in hetzelfde huis en dat zonder noemenswaardige problemen (jullie hebben toch ook wel eens ruzie). In navolging van mijn eigen ouders (die waren afgelopen december 63 jaar getrouwd!), besteden we daar altijd op de één of andere wijze aandacht aan: etentje, dagje weg, bedenk maar wat. Dit keer zijn wij naar Woudenberg geweest. Eerst naar Hoeve De Beek , een quiltboerderij waarvan ik de advertenties al tijden in het Quiltnieuws zie staan en waar ik dus altijd al naar toe wilde. Hier zit ook een museum bij over de strijd rond de Grebbelinie, voor DH. Ik heb lekker rond kunnen snuffelen en uiteraard wat gekocht. Daarna hebben we een deel van de Heuvelroute (langs en door de Utrechtste Heuvelrug) gereden, hebben lekker gegeten en zijn tenslotte naar ons overnachtingsadres gegaan. Volgende dag naar Soesterberg, Bunschoten / Spakenburg  en via Nijkerk weer terug naar huis. In Spakenburg parkeerde DH de auto voor een handwerkzaak: tja, dat is erom vragen denk ik dan. Daar heb ik bovenstaand boekje gekocht , met mooie monogram patroontjes en een stukje geschiedenis van DMC. 
Alle mogelijke combinaties voor een monogram

 
Natuurlijk had ik wat meegenomen om te doen: ik heb een boek waarmee je uit tal van voorbeelden een "eigen" mandala kunt samenstellen 1.000.000 Mandala's van Madonna Gauding, daar heb ik er een drietal voor stitchery uit samengesteld, dit is de eerste. Ik wil deze mandala's in een quiltje met allemaal driehoekjes verwerken. Moet nog even zien hoe ik dat precies ga doen. Maar dit is dus het begin. 

Mandala patroon om in stitchery uit te werken 

Hier dus het nog niet helemaal uitgewerkte patroon 
Dan is dit weer een voortgangsbericht m.b.t. de laatste geborduurde Mandala

en dito voor wat betreft de quilt voor Frederike & Sander.
Zo, nu zijn jullie wee een beetje op de hoogte. De quilt voor Fred&Sander vordert gestaag. Ben nu met het quilten van de randen bezig. Heb hem even op ons eigen bed gelegd................................. tja. 


5 opmerkingen:

Annemieke Price-Talen zei

Van harte met jullie 32 jarig huwelijk, zo te lezen hebben jullie het wel naar de zin gehad. Voor elk wat wils. Fijn weekend.

Miny zei

Hoi Anki, nog gefeliciteert!!!
Wat een leuk idee Woudenberg, zo te lezen was het ook een geslaagde trip. Nou wij zijn net terug uit Zwolle tjonge wat druk maar wel geslaagd tot dinsdag.

Groeten miny

Jane in Wales zei

Gefeliciteerd Anki! Wij straks ook al 34 jaar. Wat hebben jullie een leuke trip gehad, en ook nog leuke dingen gekocht. Dat DMC boek is geweldig leuk, en handig! Zul je vast vaak gebruiken.
groetjes
Jane

Hennie zei

Anki nog van harte gefeliciteerd jullie hebben je wel vermaakt zie ik. Tot dinsdag.
Fijn weekend Hennie.

Elly de Kruijf zei

Hallo Anki,
Hartelijk gefeliciteerd met jullie trouwdag.Wat een fantastische mandala`s maak je toch,knap hoor.
Ik heb je lang niet gesproken maar lees regelmatig je(jullie) bloggs.
Heel gezellig allemaal.
Groetjes Elly de Kruijf