maandag 17 januari 2011

Voortgang 17 januari 2011

Voortgang, tja ik weet ook niet zo goed hoe ik deze post moet noemen. Ben een tijdje niet actief geweest op het blog, maar wel op het quilt/borduur terrein. Heb bijvoorbeeld aan mijn nieuwste mandala gewerkt. Heerlijk iedere avond een stukje en steeds maar weer vanuit mijzelf, met de kleurtjes die me op dat moment aanspraken. Hij wordt groot, deze. Ik wilde eens een hele grote proberen, ben er misschien wel een jaar mee bezig met wisselend enthousiasme. En naarmate de cirkel groter wordt, wordt er een groter beroep gedaan op mijn doorzettingsvermogen. Vind ik eigenlijk ook wel weer een uitdaging. 
de nieuwste mandala
 Daarnaast vergt de quilt voor Frederike & Sander natuurlijk de nodige inspanning, eigenlijk eerst weer denkwerk, hoe ga ik nu verder nadat ik de blokken gequilt heb, wat doe ik in de paarse randen en hoe quilt ik die mooie rand eromheen? Suddert lekker verder dus. 

 

Tenslotte heb ik een UFO uit mijn dozen gehaald: Blue stripes, een quiltje van crazy quilt blokken die ik op een "andere" manier aan elkaar ga zetten. Ik had er behoefte aan iets zomaar voor de vuist weg te gaan doen, vandaar: 

Blue Stripes

3 opmerkingen:

Annemieke Price-Talen zei

Zal mij benieuwen wat je gaat doen met die grazy quilt blokken. Hoor het morgen tijdens onze 2 wekelijkse Bee.

Gr Annemieke.

Hennie zei

Hoi Anky, de quilt voor je dochter wordt erg mooi en die crazy blokken kun je zeker nog wat moois mee, ik ben benieuwd.
Tot vanavond Hennie.

Warna zei

Hallo Anky,
mooi om te zien waar je mee bezig bent.
Weet jje dat er bij de ganzerik twee cursesen gegeven worden over mmandala's?
kijk maar eens op hun site, groetjes Warna