zondag 7 september 2008

Quilttentoonstelling ArnhemZoals beloofd: na een rustige, twee uur durende treinreis op station Arnhem aangekomen. Tjonge, wat ben ik hier lang niet geweest en wat is hier veel veranderd. Kan ook haast niet anders: bijna 40 jaar geleden ging ik hier naar Schoevers, ja, op het Stationsplein. Helemaal verdwenen, staan een paar grote glazen kantoorgebouwen nu. Het station is één en al staal en kunststof, geen stukje baksteen meer. Men is aan het breken en bouwen en ik schat dat het nog wel 10 jaar duurt voordat daar weer iets moois staat. Na deze "schok" het centrum van Arnhem ingelopen en meteen bij De Slegte blijven hangen, twee mooie Mandala boekjes gekocht, gelunched met een broodje warme kip/kerrie en daarna richting Eusebius Kerk. Onderweg nog binnen 10 minuten!!!! een nieuwe outfit gekocht bij de Promiss, ik stond versteld van mezelf.
Eénmaal op het Kerkplein zie ik de vrouwen stuk voor stuk aankomen, sommigen chique, anderen sportief en hier en daar een verdwaalde man (lijkt het, maar dat blijkt later bedrog). Om stipt 13.30 kunnen wij de kerk binnen en lopen we, ge-escorteerd door Quiltersgilde dames (we mogen (nog) niet van de route afwijken), naar het gedeelte dat gereserveerd is voor de opening. Koffie, koekje, praatje later op zoek naar een plekje. Middenin, onder de grote kroonluchter!
Kon ik alles goed zien. En ik heb alles gezien, de opening van de voorzitter, het optreden van Opera della Casa en de openingshandeling van de Burgemeester van Arnhem. Ik heb genoten, vooral van Opera della Casa.


Daarna rondgekeken en zo goed als alles gezien (er zal best wat aan mijn oog ontsnapt zijn en ik ben ook beslist wat vergeten), ook Quilten Speciaal groepen 6 en 7 gezien en weer heel wat inspiratie opgedaan. Ik vond het wederom een mooie tentoonstelling, evenwichtig van samenstelling, mooi opgehangen, met liefde en aandacht voor ieders werk. De thema quilts ("Dichter bij de quilt") verrassend met quilts geinspireerd op gedichten en gedichten geinspireerd op quilts. Mijn eigen quilt hing er mooi tussenin.


Dit laatste gedicht riep herinneringen op aan mijn MULO examen, Denkend aan Holland heb ik toen uit mijn hoofd geleerd en ik vond het nu heel mooi uitgebeeld.

Tenslotte: mijn eigen quilt "Zomerzonsondergang" met gedicht:


Met een Knipoog
Ik bin een allochtoon uut Heldern
Ik zit d'r altied tussenin
Ik vuul mie thuus en ook 'nen vremden
Ik heb 't deurgoans noar de zin
Maar 't mooiste van dit boerendoarpie
Is 's sommers'aoms lopen in'nen Es
De zunne zakt dan achter 'n barg weg
Roodgloeiend afscheid van 'nen dag die is 'ewes

1 opmerking:

Margeeth zei

Heb je quilt zien hangen, mooi werk en netjes gedaan, zo echt rond.
Je mag trouwens wel blij zijn dat je het hebt overleefd, de opening, vond de luchter vervaarlijk heen en weer slingeren.....