vrijdag 24 mei 2013

Mijn Atelier en mijn ambities



Op mijn blog heb ik het nog nooit echt over mijn atelier gehad. Dat komt omdat het voor mij al bijna 20 jaar een heerlijke werkplek is en ik pas sinds 2007 blog, het was er dus bijna altijd al. In het begin gaf ik er naailes, maar toen dat over was en ik bij de OBD ging werken werd het pas echt een heerlijke plek om me terug te trekken. Ik heb er nooit een andere naam voor gehad / gezocht dan Het Atelier. Als ik niet aan het werk ben en mijn huis een beetje op orde heb, ben ik daar te vinden, de buurman brengt de krant ook altijd direct daar. Kortom: voor mij het fijnste plekje in huis. Daarom was ik ook zo blij toen ik Pinkstermaandag op de streekmarkt in Huize Everloo, bij Bordurenjoze onderstaand boekje zag en ik heb het meteen gekocht. We hebben een hele tijd staan praten en tijdens dat gesprek ontstond het idee voor het volgende project: een quilt met kruissteekborduurwerk als hommage aan mijn atelier. Ik heb de afgelopen dagen tussen de bedrijven door het ontwerp gemaakt en ben ook al met borduren begonnen. 




Hierboven dus het ontwerp, de mallen voor de quiltblokken (ja, je kunt alle blokjes + de rand van deze mallen maken). Simpel gehouden, omdat dat zo lekker werkt. 






Daarna heb ik de kruissteekpatroontjes uitgezocht en op één blad geplakt, handig als je een klein borduurdoosje meeneemt: opvouwen en per patroontje voor je leggen. (ik kan die verhipte foto alleen niet gedraaid krijgen) . Deze patroontjes komen dus allemaal uit bovenstaand boek. 



Toen mijn laden ingedoken en de stofjes erbij gezocht: ik heb nog veel ruitjes en streepjes en vond deze er goed bijpassen. 


Vervolgens in de erfenis van borduurgarens gezocht en deze serie gevonden: DMC, Eva Rosenstand, Barengarn, en nog wat onbekende draadjes. Ik zie wel hoever ik kom en er kan altijd wat bij of af. 
Fijn als het je eigen ontwerp is.


En hier is dus de eerste poging:



En om maar even bij het borduren te blijven: de laatste mandala is af! Tja, dat was een hele bevalling en het ging echt niet van een leien dakje. Ik heb mijn ambitie om hem een doorsnede van 45 cm mee te geven moeten laten varen. Vorig jaar heb ik een poging gewaagd om hem groter dan nu te maken: mislukt en ik heb iets gedaan wat je eigenlijk niet doet met een Mandala: uitgehaald. Ik praat niets goed, maar ik vind hem zo als 'ie nu is mooi en ik had vorig jaar gewoon niet verder moeten gaan: af is af, klaar is klaar en als je dan toch denkt dat je je ambitie moet najagen werkt dat gewoon niet. Weer wat geleerd. 


Ben ook weer aan het opruimen geweest en kwam restjes (nou ja, soms nog hele bollen) wol tegen in allerlei tasjes en zakjes (bekend ??) soms nog met naalden en patronen erbij. Jarenlang niets mee gedaan, dus: uitgehaald, het boek van Arne en Carlos gepakt en nu ben ik aan het "restjes" opmaken door er grote Granny Squares (18 x 18 cm) van te maken om daar vervolgens weer een groot kleed (8 x 10 blokken) van te maken. Over ambitie gesproken!


zondag 12 mei 2013

Moederdag, omadag, logeerdag......................

We hebben een druk weekend achter de rug: vrijdag geholpen het nieuwe huis schoonmaken, vrijdagavond kleinkind Isabel te logeren t/m vanmorgen en zaterdagmiddag Omi op bezoek. Vandaag is het moederdag, maar ook mijn verjaardag en die van Sander (de papa van Isabel). Conclusie: druk met van alles, maar niet met quilten en haken, alhoewel:
Vijfhoekjes toch geknipt en een aantal om de kartonnetjes gezet
Nog wat mutsjes gehaakt





Isabel aan het spelen

zaterdag 4 mei 2013

Er zijn ook nog andere mutsjes dan quiltmutsjes

Begin deze week kwam ik al surfend op het blog Haak Maar Aan en vervolgens op het blog van Karin aan de Haak , waar ik het patroon voor het grijze babymutsje vond en ik was meteen verkocht. 

Het is verslavend, zo'n klein mutsje is in één avond klaar en het is zó leuk om te doen. 



En ja, afzetgebied heb ik ook wel: Frederike is weer zwanger en twee van mijn buurvrouwen ook.