donderdag 30 juni 2011

Getrouwd!


Op 24 juni jl rond 11.30 uur hebben Frederike en Sander elkaar het jawoord gegeven. Pffff wat een opluchting (hi,hi) het was dan eindelijke zo ver. Wij hoorden van de ambtenaar van de Burgerlijke Stand dat het er toch om gespannen had! Hij had een mooie toespraak voor dit stel, met voor ons ook nog wel de nodige nieuwtjes! 


Het was mooi, feestelijk, lekker en, op een kleine hoosbui na, erg mooi weer. Wat een bof en wat leuk om dit feest op deze manier te vieren. 



Ik was in de weer met mijn nieuwe camera en dat levert soms leuke, soms wat minder leuke plaatjes op, maar deze mag er zijn, toch? En hieronder het bruidspaar met twee oma's en nog één opa. Mooi dat zij er nog bij konden zijn. 


Zo lekker..........


Mijn cadeau voor het bruidspaar
Het boek bij de quilt 

donderdag 23 juni 2011

Bloemen / haken / filmpjes

Iedere dag op mijn weg naar het werk kom ik langs deze tuin: een geordende "Wilde Tuin". Dit jaar zijn de kleuren uitzonderlijk mooi. Dat zal wel komen door het heel zonnige vroege voorjaar en de laatste tijd weer behoorlijk wat regen. Het is werkelijk een lust voor het oog! 
Gisteren ben ik naar de Hof der Wonderen geweest om samen met Annejet, Jan en Sophia een kleine tekst in te spreken bij een promotie DVD voor Kleurrijk Hellendoorn, dit is de eerste versie, nog zonder onze tekst, zodra de dvd  met tekst klaar is, zet ik hem wel weer op mijn blog. Dit filmpje is zeer de moeite waard om te bekijken, bijna aan het eind zit een stukje over mijn quilts en het Wildbrei project (op ca. 5.40 min.)  

 



Ik heb ook een nieuwe camera gekocht: een Panasonic met een heeeeeeleboel mooie mogelijkheden. Dus dacht ik: laat ik die mooie rozen, die Ria en Joop zaterdag voor ons meebrachten, eens van dichtbij bekijken. Zie hier het resultaat en dat voor een amateur (nou ja, de camera doet het eigenlijke werk). 



Nadat ik de poef gehaakt had, kreeg ik ineens last van een klein haakvirusje en omdat ik van mijn ma en van Janny een heleboel katoen had gekregen (en de nodige haaknaalden) heb ik dit virusje bestreden met als resultaat een hoes voor mijn mobiel en mijn nieuwe camera. Het bloemetje heb ik "leren" haken via een instructie filmpje op YouTube. Dit is geloof ik het eerste deel, de andere delen kun je op YouTube vinden met als trefwoord "bloemen haken". Het haakvirusje is weer verdwenen, toch wel jammer. 


Morgen hebben wij feest: Frederike en Sander gaan trouwen. Ik hoop dat het weer een beetje meezit en dat de zon op de juiste momenten achter de wolken vandaan komt. Maar zon of niet, we maken er een fantastische dag van!

maandag 13 juni 2011

Zpagetti tussendoortje

Even iets tussendoor: heb Zpagetti herondekt. Ik was al eens eerder met dit kunststofmateriaal met de grote haak- en breinaalden in de weer geweest, maar nooit verder gekomen dan een tasje. Dat was een beetje zwaar en viel een beetje tegen. Dus had ik nog zpagetti over. Een tijdje geleden sprak ik mijn vriendin Gerda, die mij enthousiast iets vertelde over een met Zpagettig gehaakte poef. Zij gaf me de website van Natashaak door en daar kon ik zien hoe zo'n poef eruit zag. Om kort te gaan: ik heb nu ook zo'n Zpagetti poef gehaakt en vind hem heel leuk. Hij staat mooi bij ons overige meubilair en hij zit ook geweldig. Maar het bijzondere was dat ik ook nog andere toepassingen voor dit dikke, gerecycelde garen bij Gerda vond: de punnikgaffel. Ja, ja, je moet er maar opkomen. Dit is een moderne ( nou ja, zo modern dus ook weer niet) versie van het aloude punnikken, maar dan een stuk gemakkelijker met als resultaat een mooi vierkant koordje waar je ook weer leuke dingen mee kunt doen met behulp van een ijzerdraadje. Daar ben ik nog niet aan toegekomen, maar als ik het klaar heb, laat ik het wel weer zien. 

Het allereerste produkt met Zpagetti
Naar een voorbeeld van Gerda: de satédoos


Dit zijn de haaknaalden in de grootte 12,15 en 20, met die laatste heb
ik de poef gemaakt met drie draden zpagetti 


En hier dus de punnikgaffel. Ik las op internet dat deze gaffel
zeer waarschijnlijk een Viking achtergrond heeft, leuk om te weten
dat met er vroeger ook al mee werkte. Er is niets nieuws onder de
zon. 

donderdag 2 juni 2011

Feest!

Het was een waar feest afgelopen weekend: zon, beetje regen, veel bezoekers (mede bloggers zelfs!) , leuke gesprekken, mooie collega's met hun kunstwerken, een enthousiaste koster, die het heel druk had gehad de afgelopen week, maar die toch vriendelijk, meewerkend en enthousiast bleef. En een heel hard meewerkende DH! Alles heeft mijn weekend tot een topper gemaakt. Als afsluiting met man en kids lekker gegeten bij "De Lantaarn", Lemelerveld, onverwacht en dus gezellig.
Dat ik er nu pas over blog heeft een reden: zoonlief had zeer dringend mijn SD kaart nodig en heeft alle foto's op zijn eigen harde schijf gezet. En hij had het druk, dus geen tijd om alles weer op mijn harde schijf te zetten.

Hiernaast en - onder iets van het werk van Liesbeth Mollink: haar dochter omringd door allerlei doppen, en het " lege " beeld.  
 


Rechts Johanna van Buren, die als openingsact een door een van de breisterren gemaakte stola omkreeg van Herman Kampman.







En hiernaast nog twee werken van mijn mede exposant Karin Samsen




















Tenslotte wil ik  Gonnie, Annewil, Annejet, Jan, Gerrit en Agnes en al die vrijwilligers, heel erg bedanken voor de mogelijkheden die ze ons  (amateur of professional) hebben geboden om ons werk te laten zien. Geweldig! Ze hebben ont-zet-tend hard gewerkt om dit allemaal tot stand te brengen. Ik hoop dat ze dat volgend jaar ook weer doen en dan ben ik graag weer van de partij!